Infiltratieputten

1
Infiltratieputten
 
Steeds meer gemeenten eisen dat het hemelwater afkomstig van woningen of bedrijven op eigen grond wordt geïnfiltreerd. Hiervoor hebben wij de zogenaamde infiltratieputten in ons assortiment. Deze infiltratieputten worden op een laag grind of steenpuin geplaatst. Wij adviseren de infiltratieput met een Geotextiel te omwikkelen en daarna aan te vullen met een laag grind of grove steenpuin. Bovenop de steenpuin of grind eveneens een Geotextiel of laagje beton of dikke folie aan te brengen om dichtslibben met zand te voorkomen.
 
De infiltratieputten zijn leverbaar van 1.250 tot 20.000 liter. Indien gewenst uitvoerbaar met een versterkte dekplaat zodat er personenauto verkeer mogelijk is. Tevens kunnen onze infiltratieputten gebruikt worden voor de infiltratie van het afvalwater afkomstig van een septic tank.
 
Ronde infiltratieputten zonder bodem
De ronde infiltratieputten zonder bodem van type INF zijn leverbaar met een capaciteit, van 2.200 tot 6.000 liter. Deze putten zijn een financieel zeer interessante optie om infiltratie op eigen terrein te voorzien. 
 
 
 
 
 
 
Oval infiltratieputten met bodem
De ovale infiltratieputten met bodem van type INF zijn leverbaar met een capaciteit 2.150 tot 20.000 liter. Door te kiezen voor een versterkt dek zijn deze putten bestand tegen verkeersklasse B125 kN. De dekplaat is voorzien van een PE mangat van Ø60 mm zodat de put goed toegankelijk is voor onderhoud/reiniging.
 
 
 
Rechthoekige infiltratieputten
Infiltratieput type RWI heeft een capaciteit van 1.250 liter en is uitermate geschikt voor gebieden met een hoge grondwaterstand door de beperkte inbouwdiepte. De putten worden geproduceerd met waterdoorlatend beton en zijn onderling koppelbaar om een grotere capaciteit te creëren. Eén put van 1.250 liter biedt voldoende opvang/buffering voor een dakoppervlak van ca. 60 m2. Putten zijn geschikt voor verkeersklasse B125 kN en kunnen dus bijvoorbeeld onder een oprit bij uw woning geplaatst worden.
 
Heeft u interesse of vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers op info@leenensteengoed.nl of bel 0493-491457

 

Telefonisch contact Prefab

Telefoon: 0493-491457
Fax: 0493-493827

Maandag t/m vrijdag
08.00 tot 18.00 uur.

Zaterdag - gesloten

  volg ons ook op twitter