Slibvangputten

Leenen Steengoed biedt een breed assortiment aan slibvangputten welke voldoen aan de Europese norm NEN–EN 858. Ze zijn uitermate geschikt om vaste bezinkbare stoffen af te scheiden uit afvalwater of proceswater, waardoor dichtslibben van leidingen kan voorkomen worden. Daarnaast worden de slibvangputten vooral toegepast vóór een olieafscheider of een vetafscheider om de zuiveringsefficiëntie te verhogen.

Slibvangputten zijn voorzien van een stankslot aan de inlaatzijde en een grofvuilrooster aan de uitlaatzijde. De betonnen put wordt monolithisch gestort. Aan de binnenzijde optioneel uitgerust met oliebestendige HDPE T-grip Lining dikte 3 mm. De doorvoeren van in- en uitlaat zijn voorzien van flexibele dichtingen, in NBR-kwaliteit, die kleine zettingen kunnen opvangen. Het binnenwerk is vervaardigd uit HDPE en RVS. De afmetingen van de buisaansluitingen zijn steeds afgestemd op standaard kunststof leidingen.

Standaard is deze slibvangput voorzien van een vlakke dekplaat met een putdeksel verkeersklasse B125 kN of optioneel met een D400 kN deksel. De slibvangputten worden vooral gecombineerd met een olieafscheider of vetafscheider.

Kenmerken slibvangputten

  • In- en uitlaat zijn uitgevoerd als HDPE stompen
  • Betonkwaliteit C50/60, milieuklasse XA3 en volgens NBN-EN 206-1
  • Slibvangputten kunnen geleverd worden t.b.v. separate afscheiders tot 50 l/sec.
  • De inbouwdiepte kan worden vergroot d.m.v. betonnen opzetstukken

Heeft u interesse of vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers op info@leenensteengoed.nl of bel 0493-491457