Infiltratieputten bij Prefabkelder.nl

Steeds meer gemeenten eisen dat het hemelwater afkomstig van woningen of bedrijven op eigen grond wordt geïnfiltreerd. Hiervoor hebben wij de zogenaamde infiltratieputten in ons assortiment. De infiltratieputten zijn leverbaar van 1.250 tot 20.000 liter. Indien gewenst uitvoerbaar met een versterkte dekplaat zodat er personenauto verkeer mogelijk is. Deze infiltratieputten worden op een laag grind of steenpuin geplaatst. Wij adviseren de infiltratieput met een “Geotextiel” te omwikkelen en daarna aan te vullen met een laag grind of grove steenpuin. Bovenop de steenpuin of grind eveneens een “Geotextiel” of laagje beton of dikke folie aan te brengen om dichtslibben met zand te voorkomen.

Ronde infiltratieputten zonder bodem

De ronde infiltratieputten zonder bodem van type INF zijn leverbaar met een capaciteit, van 2.200 tot 6.000 liter. Deze putten zijn een financieel zeer interessante optie om infiltratie op eigen terrein te voorzien. Door te kiezen voor een versterkt dek zijn deze putten geschikt voor licht autoverkeer en kunnen dus bijvoorbeeld onder een oprit bij uw woning geplaatst worden.

Ovale infiltratieputten met bodem

De ovale infiltratieputten met bodem van type INF zijn leverbaar met een capaciteit 2.150 tot 20.000 liter. Door te kiezen voor een versterkt dek zijn deze putten geschikt voor verkeersklasse B125 kN en kunnen dus bijvoorbeeld onder een oprit bij uw woning geplaatst worden. De dekplaat is voorzien van een PE mangat van Ø60 mm zodat de put goed toegankelijk is voor onderhoud/reiniging.

Rechthoekige infiltratieputten

Infiltratieput type RWI heeft een capaciteit van 1.250 liter en is uitermate geschikt voor gebieden met een hoge grondwaterstand door de beperkte inbouwdiepte. De putten worden geproduceerd met waterdoorlatend beton en zijn onderling koppelbaar om een grotere capaciteit te creëren. Eén put van 1.250 liter biedt voldoende opvang/buffering voor een dakoppervlak van ca. 60 m2. Putten zijn geschikt voor verkeersklasse B125 kN en kunnen dus bijvoorbeeld onder een oprit bij uw woning geplaatst worden.

Heeft u interesse of vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers op info@leenensteengoed.nl of bel 0493-491457