Handpomp

Monstername handpomp

De monsterafnamevoorziening bestaat uit een monsternamepomp met 1 m slang en een GEKA snelkoppeling ½“. Op het in de afscheider aanwezige monsternamepunt, RVS buis Ø 16 mm die standaard is afgedopt, is een oliebestendige slang aangesloten met daaraan een ½“ GEKA snelkoppeling, met afdekkap. Bij nalevering dient de afdekkap verwijderd te worden en de slang met de meegeleverde slangklem op de monsternamebuis geklemd te worden. Met de meegeleverde buisklem met segmentanker M8 kan de slang met koppeling boven in de schacht worden gemonteerd.

Met deze voorziening kan men op eenvoudige wijze een monster nemen uit het effluent van de installatie, als deze doorstroomd wordt. Hiertoe verwijdert men eerst de putdeksel, schroeft de afdekkap van de GEKA koppeling af en koppelt de koppeling van de monsternamepomp op de in de schacht gemonteerd koppeling. Door nu de zwenkarm van de monsternamepomp heen en weer te bewegen zuigt men water direct uit de uitlaat van de afscheider. Deze voorziening is beschikbaar voor olie- en vetafscheiders.

Technische beschrijving

  • Monsternamepomp: Vatpomp aluminium met persslang en kunststof mondstuk, zelfaanzuigend
  • Slangen: olie- en vetbestendig
  • Snelkoppelingen: GEKA ½“ messing met rubber afdichtingen
  •  Buisklem: ½“ x M8 verzinkt met rubber inlage voor starre bevestiging

Heeft u interesse of vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers op info@leenensteengoed.nl of bel 0493-491457