Multiputten

De bufferputten zijn geheel monolithisch (uit een geheel) gestort, gegarandeerd waterdicht, met de dekplaat middels een mof/spie verbinding met rubber dichtring op de onderbak aangebracht. Naar gelang de toepassing kan gekozen worden uit 6 verschillende diameters: Ø80, Ø100, Ø120, Ø150, Ø200 en Ø250 cm. Door de beschikbaarheid van verschillende hoogtes kunnen volumes van 545 tot 13.033 liter worden gerealiseerd.

Toepassingen

Door hun perfecte waterdichtheid zijn de putten bijzonder geschikt als buffer-pompput voor sprinklerwater, zwembadwater, koelwater voor machines, vloeibare meststoffen enz. Bij agressief afvalwater kunnen de putten aan binnenzijde worden voorzien van een hoogwaardige HDPE lining (T–grip) De putten zijn vervaardigd uit hoogwaardig beton (C40/50, milieuklasse XA3), daardoor garant voor een zeer lange levensduur. Leenen Steengoed staat garant voor een waterdichtheids periode van 10 jaar.

Schachtstukken en/of putafdekking

Standaard zijn de putten voorzien van een vlakke dekplaat met een mangat  Ø80 cm. Deze wordt afgedicht met een deksel met een opening Ø625 mm verkeersklasse B125 kN. Optioneel in verkeersklasse D400 kN leverbaar. Tevens zijn er voor deze putten zgn. overgangsdekplaten met schachtstukken beschikbaar. Deze kunnen d.m.v. de dichtingsrubbers onderling geheel waterdicht worden aangebracht. De aanlegdiepte kan op deze wijze aanzienlijk worden vergroot. Deze schachtelementen zijn leverbaar in hoogte: 30, 40, 500, 60, 90, 120 cm.

Hijsvoorziening

Putten worden standaard geleverd met hijslussen, deze hijslussen kunnen bij opdrijfgevaar gebruikt worden om wapening aan te voorzien. Na plaatsing van put kan er een extra pluk ballast beton aan worden gegoten.

Doorvoeren

Afhankelijk van de vraag kunnen doorvoeren worden toegepast. Dit zijn overmaats boringen met rubber forsheada dichtringen voor diameters va DN50 tot DN 400 al dan niet bestand tegen oliehoudend/chemisch afvalwater.

Heeft u interesse of vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers op info@leenensteengoed.nl of bel 0493-491457